28 Nisan 2011 Perşembe

Sultanahmet Meydanı


İmparatorların,Sultanların,halkın meydanı Sultanahmet Meydanı...Bir meydan düşünün ki tüm tarihe şahitlik etsin ve her dönemden bir  iki anıt yaşatsın içinde...Meydanın bir yanında  asırlık çınar ağaçlerı diğer yanında saraylar,camiler,çeşmeler vardır...Dünyanın engüzel kentintlerinden birinde bulunuyor  SultanahmetMeydanı diğer adıyla At Meydanı...İstanbul'un en ünlü bu meydanı hergün yüzlerce turistte ev sahipliği yapıyor aynı zamanda...Meydandaki en dikkat çekici anıt Mısır'dan getirilen Dikilitaş'tır.
Osmanlı döneminde At Meydanı olarak anılan Hipodrom sipahilerin talim yeri olmanın yanı sıra, cirit yarışmalarının da yapıldığı bir alan olarak kullanılmış. Osmanlıların At Meydanı’ndaki en büyük yapıları Kanuni Sultan Süleyman’ın sadrazamlarından İbrahim Paşa’nın Sarayı ile Sultan I. Ahmet’in yaptırdığı Sultan Ahmet Camii. 1609-1616 yılları arasında yaptırılan Sultanahmet Camii, mavi, yeşil ve beyaz renkli göz alıcı çinilerle bezendiği için Dünyada ‘Mavi Cami/Blue Mosque’ olarak tanınıyor.
Sultanahmet Camii’nin minareleriyle yarışan dikilitaşlar eşliğinde bir Türk kahvesi içmek çok büyük bir keyif olarak yapılması gerekenlerden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder